#O SPAJALICI

Željni ste novih znanja? Iskustava? Druženja?

Pristupačnih kurseva? Vještina iz oblasti fotografije, izrade nakita, komunikacije? Povoljnih časova joge?

Želite naučiti kako biti dobar prijatelj i kako njegovati prijateljstvo?

Potreban Vam je prostor u kojem ćete raditi na sebi i za sebe? Potreban Vam je prostor u kojem ćete svoje slobodno vrijeme provoditi sa smislom, učiniti nešto korisno za sebe i druge i postati aktivan građanin/ka?

Onda je Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA mjesto za kojim tragate.

#ŠTA NUDIMO?

Centar SPAJALICA je, kako mu i samo ime govori, mjesto je u kojem se SPAJAJU i isprepliću nova znanja, iskustva i druženja.

Prostor u kojem za mlade, djecu i odrasle organizujemo kurseve, radionice, druženja…

Tim SPAJALICE kroz različite obuke i aktivnosti mladima pruža kvalitetno neformalno obrazovanje i razonodu, što će ih zasigurno motivisati da i sami rade na kreiranju boljeg ambijeta za život njihovih vršnjaka.

#ZAŠTO NAM JE POTREBAN CENTAR ZA MLADE?

Ukoliko sagledamo ponudu koju mladi ljudi imaju za neformalno obrazovanje, ali i provođenje svog slobodnog vremena u obližnjem okruženju, moramo priznati da je ona neodgovarajuća i nedovoljna za potrebe koje mladi imaju. Ne postoje mjesta gdje mladi mogu dobiti stručan savjet, te prepoznati svoje potencijale i ambicije.

Još uvijek nismo Centar otvorenog tipa, što znači da ne možete doći kada želite, ali sigurno nudimo dovoljno aktivnosti u različitim terminima da ćete uspjeti pronaći nešto za sebe.

U Centru se nalazi i računarska sala, u kojoj mladi mogu koristiti internet. Neformalnim grupama i drugim zainteresiranima nudimo korištenje svojih smještajnih i seminarskih kapaciteta.

#KAKO DO NAS?

Oni koji žele pohađati kurseve i druge aktivnosti koje su u ponudi, prijavljuju se putem web-stranice ili lično u Centru.

Čekamo Vas!