Kafa sa…Dečki u plavom

Sinoć smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica uživali u druženju sa predstavnicima udruženja “Dečki u plavom”, koji su organizatori Sarajevskog maratona 2024. Ovo neformalno okupljanje bilo je prilika da čujemo razne anegdote i priče o samoj organizaciji maratona, ali i da dogovorimo detalje oko učešća naših volontera na ovom velikom događaju.

Darko Lončar, osnivač udruženja, podjelio je sa nama svoje iskustvo i strast prema organizaciji maratona, ističući važnost volonterskog rada u realizaciji ovakvih manifestacija. Razmjenili smo ideje i planove za nadolazeći Sarajevski maraton, definisali pozicije i zadatke naših volontera kako bismo zajedno doprinjeli uspješnoj realizaciji događaja.

Ovo druženje nije samo bila prilika za dogovor oko organizacije maratona, već i odlična prilika podstaknuti mlade da na sport gledaju iz drugog ugla, te da sport nije samo obična fizička aktivnost nego odlična antirstres terapija i prilika za upoznati nove ljude. Nastavićemo da radimo zajedno kako bismo podržali ovu izuzetnu inicijativu i promovisali zdrav način života kroz sport.

Ovom prilikom se zahvaljujemo udruženju “Dečki u plavom” na odličnom druženju i razgovoru, kao i našim volonterima koji će pomoći u realizaciji ovogodišnjeg Sarajevskog maratona.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

KOMUNIKACIJA – šta sve trebamo znati o efektivnoj komunikaciji

Jučer smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade imali priliku da ugostimo...

Novosti

Međunarodni dan porodice

Danas smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica zajedno sa djecom...

Novosti

DAN OTVORENIH VRATA SPAJALICE: Volontirati ili ne, pitanje je sad?!

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...

Novosti

DAN OTVORENIH VRATA SPAJALICE: Ko ustvari pobjeđuje? prevencija ovisnosti kod mladih

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...