Kafa sa…Muhamed Dupovac

U našem Centru imali smo priliku ugostiti Muhameda Dupovca, mladog glumca, koji je sa mladima podijelio svoja iskustva iz svijeta glume i iz svog ličnog života. Njegova priča bila je inspirativna i edukativna, pružajući uvid u svijet glume, ali i upozoravajući na opasnosti koje donosi ovisnost.

Muhamed je govorio o svojim glumačkim počecima, o tome kako je dobijao uloge, kako su tekla snimanja, kao i o anegdotama sa seta. Posjetitelji su imali priliku da vide isječke iz nekoliko filmova u kojima je glumio, što je dodatno obogatilo ovo interaktivno druženje.

Ukoliko želite da pogledate neke od filmova u kojima je Muhamed glumio, možete ih pronaći na sljedećim linkovima:

No, najpotresniji dio njegove priče bio je lični put kroz ovisnost o drogama i alkoholu. Muhamed je iskreno podijelio sa mladima svoja iskustva, govoreći o teškim trenucima kroz koje je prošao, od trenutka kada je shvatio da mu je potrebna pomoć, do odluke o liječenju i boravka u komuni. Takođe je govorio o izazovima povratka u društvo, procesu resocijalizacije i stigmatizaciji sa kojom se svakodnevno suočava.

Ova priča je poslužila kao snažno upozorenje mladima o štetnom uticaju droga i alkohola, te važnosti u potrazi adekvatne pomoći. Muhamedova hrabrost da otvoreno govori o svojim borbama je zaista inspirativna i pokazuje koliko je važno podržavati one koji se bore sa sličnim problemima.

Zahvaljujemo se Muhamedu Dupovcu na otvorenosti i hrabrosti da podjeli svoju priču, kao i svim mladima koji su prisustvovali ovom važnom događaju. Nadamo se da će Muhamedova priča poslužiti kao podsticaj za sve one koji se suočavaju sa sličnim izazovima i kao inspiracija za društvo da budu podrška i bez predrasuda. Muhamedu želimo sreću u daljem radu, kao i da ostvari i realizuje svoje projekte.

 

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

Interaktivna radionica o “Manipulaciji”

Danas smo u našem Centru ugostili učenike iz “Četvrte gimnazije Ilidža” na...

Novosti

KOMUNIKACIJA – šta sve trebamo znati o efektivnoj komunikaciji

Jučer smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade imali priliku da ugostimo...

Novosti

Međunarodni dan porodice

Danas smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica zajedno sa djecom...

Novosti

Kafa sa…Dečki u plavom

Sinoć smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica uživali u druženju...