Međunarodni dan porodice

Danas smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica zajedno sa djecom iz vrtića “Lužani” obilježili Međunarodni dan porodice kroz raznolike aktivnosti i interaktivnu radionicu. Ovom radionicom zajedno sa djecom željeli smo da istaknemo važnost porodice kao osnovne ćelije društva i da podstaknemo djecu da cijene i njeguju porodične vrijednosti.

Kroz igru, razgovor i kreativne zadatke, djeca su imala priliku da razmišljaju o različitim ulogama članova porodice, o tome šta porodica znači za njih i kako mogu izražavati ljubav i podršku prema svojim najmilijima. Kroz ovu interakciju, djeca su pokazala izuzetnu maštovitost i kreativnost, ističući važnost ljubavi, poštovanja i brige u porodici.

Ova radionica nije samo bila prilika za učenje i zabavu, već je imala za cilj i jačanje veza između djece i njihovih porodica. Kroz otvorene razgovore i zajedničke aktivnosti, podstakli smo djecu da dijele svoje misli i osećaje sa svojim roditeljima i da razvijaju međusobno povjerenje i podršku.

Na kraju, želimo da se zahvalimo vrtiću “Lužani” na dolasku i da pohvalim sve mališane koja su učestvovali u ovoj radionici. Vaša sposobnost da razumijete i cijenite porodične vrijednosti veoma je inspirativna i pokazuje vašu veliku mudrost i empatiju.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

KOMUNIKACIJA – šta sve trebamo znati o efektivnoj komunikaciji

Jučer smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade imali priliku da ugostimo...

Novosti

Kafa sa…Dečki u plavom

Sinoć smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica uživali u druženju...

Novosti

DAN OTVORENIH VRATA SPAJALICE: Volontirati ili ne, pitanje je sad?!

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...

Novosti

DAN OTVORENIH VRATA SPAJALICE: Ko ustvari pobjeđuje? prevencija ovisnosti kod mladih

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...