Besplatni promotivni čas Brainobrain akademije za djecu

bob promo cas

 

Brainobrain akademija namijenjena je djeci od 4 do 14 godina, ali i roditeljima koji žele u jednoj aktivnosti pružiti svom djetetu maksimalan dobitak. Brainobrain se sastoji od niza tehnika koje istovremeno razvijaju obje moždane hemisfere te, pomoću savremenih metoda, garantiraju dugotrajno pamćenje. Sve aktivnosti Brainobraina oslanjaju se na vizuelno, auditivno i kinestetičko učenje. Teme su prilagođene uzrastu djeteta, te iz toga razloga djeca rade u grupama podijeljenjim po uzrastu.

Dva noseća stuba Brainobrain akademije su mentalna artimetika i neurolingvističko programiranje za djecu, poznatije kao NLP.

Mentalna artimetika razvija obje hemisfere mozga, logičko povezivanje informacija i poboljšava matematičku inteligenciju kod djece. U početku, osnovno sredstvo za rad jeste abakus, drevna azijska računaljka, ali razvojem vizualizacije kod djece, abakus vremenom dijete koristi samo u mislima  kako bi riješilo i teške matematičke operacije. Na ovaj način, djeca razvijaju fotografsko pamćenje, logiku i brzinu kod selekcije podataka.

16

Brainobrain je jedini program na svijetu koji koristi NLP u radu s djecom.

Korištenjem NLP-a djeca razvijaju pozitivno razmišljanje, usvajaju vrijednosti kao što su ljubav, sreća i odgovornost, jačaju samopouzdanje, motivaciju i koncentraciju. Uz povećanu svijest o sebi i svom okruženju, djeca postaju odlučnija i sigurnija u svoje postupke te usvajaju osobine vođe.

Brainobrain akademija predstavlja jedinstveni svjetski poznat program koji djeci olakšavaju odrastanje, učenje, razumijevanje i kreativnost.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

Kako uvjerenja i sistem vrijednosti kreiraju naš životni put?

Danas smo, na upit sportskog kluba “Kucaju na vrata zaboravljeni asovi” održali...

Novosti

Kafa sa…Muhamed Dupovac

U našem Centru imali smo priliku ugostiti Muhameda Dupovca, mladog glumca, koji...

Novosti

Interaktivna radionica o “Manipulaciji”

Danas smo u našem Centru ugostili učenike iz “Četvrte gimnazije Ilidža” na...

Novosti

KOMUNIKACIJA – šta sve trebamo znati o efektivnoj komunikaciji

Jučer smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade imali priliku da ugostimo...