Maloljetnička delikvencija i rizična ponašanja – predavanje za srednjoškolce

264227389 602799824375560 3019431024023133601 n
Da to ne bi bilo samo puko predavanje i teoretska priča, pobrinula se dugogodišnja suradnica našeg Centra gospođa Mira Lazić-Šljivić iz PU Ilidža koja je sa mladima razgovarala o svemu onome što ih je interesovalo o ovoj temi. Upoznali su se sa različitim oblicima prevencije, ali i sa kaznenim zakonom kao i posljedicama koje maloljetnička delikvencija ostavi ne samo na počinitelja, već na čitavu porodicu, pa i društvo.
Razgovarali smo o utjecaju medija, filmova, muzike i društvenih mreža na rizična ponašanja kod mladih, na kreiranje stavova i svijesti, te na razinu odgovornosti koju svako od nas danas ima prema svojoj zajednici.
SPAJALICA je u ovoj školskoj godini ugostila učenike iz raznih škola sa područja općine Ilidža, i obrađivala teme koje su od velikog društvenog ali i individualnog značaja za mlade ljude.
Radujemo se nastavku ovog trenda i svakom budućem druženju sa mladima, jer SPAJALICA zbog toga i postoji. Da spajamo formalno i neformalno, da spajamo tradicionalno i moderno, lokalno i globalno, da spajamo neke nove konekcije i prijateljstva među mladima, a prije svega da stvaramo neko bolje i zdravije okruženje za sve mlade.
Zahvaljujemo se Srednjoj grafičkoj školi, PU Ilidža kao i Općini Ilidža na odličnoj suradnji, podršci i inovativnosti u radu.264227389 602799824375560 3019431024023133601 n

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

PEER EDUCATION: Nesavršenosti demokratije

Nakon uspješno odražene prve radionice na temu “Istraživanje dilema slobode: kretanje granicama...

Novosti

PEER EDUACATION: Istraživanje dilema slobode: kretanje granicama demokratije

Da li za dobrobit društva kao cjeline, nekada moramo da žrtvujemo svoja...

Novosti

Volonterski kamp

Naš Obrazovno-razonodni centar Spajalica treću godinu za redom uspješno realizuje volonterski kamp....

Novosti

Dan otvorenih vrata Spajalice

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...