U Sarajevu održan dječiji praznik znanja

IMG 3763

„Brainobrain program je uveliko pomogao u postizanju uspjeha i u redovnom školovanju mom Kijanu i trenutno smo već na sedmom nivou, a planiramo i dalje pohađati program. Pristup trenerica je izvrstan, a Kijan se raduje svakom novom času“, izjavila je Azra Pilav majka desetogodišnjeg Kijana.

Brainobrain je jedan od vodećih svjetskih programa za razvoj mentalne aritmetike te cjelokupan razvoj ličnosti. Brainobrain centri rade u 24 zemlje, između ostalog i u BiH. Djeca kroz ove programe imaju priliku razvijati samopouzdanje, kreativnost, logičko povezivanje činjenica, vizualizaciju, timski rad, govorništvo i javni nastup te emocionalnu inteligenciju.

Benjamin Hamzić je dvanaestogodišnji dječak koji se posebno istakao rješavajući matematičke zadatke dok je u isto vrijeme crtao zamišljenog klovna. Benjamin kaže da mu je u početku bilo teško rješavati ove zadatke, ali danas svaki put zna tačan rezultat zahvaljujući Brainobrain programu i redovnom vježbanju.

„Pored mentalne aritmetike i logičko-matematičkog pristupa u Brainobrain programu koristimo NLP pristup za razvoj komunikacijskih vještina i empatije kod djece“, izjavila je Vesna Filipović, trenerica u Braionobrain centru Ilidža.

Svi mališani danas su dobili medalju i zahvalnicu za rad, trud i upornost koju su pokazali u toku godine. Sve o Brainobrain centrima saznajte na www.djeca.eu.IMG 3798IMG 3778

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

PEER EDUCATION: Nesavršenosti demokratije

Nakon uspješno odražene prve radionice na temu “Istraživanje dilema slobode: kretanje granicama...

Novosti

PEER EDUACATION: Istraživanje dilema slobode: kretanje granicama demokratije

Da li za dobrobit društva kao cjeline, nekada moramo da žrtvujemo svoja...

Novosti

Volonterski kamp

Naš Obrazovno-razonodni centar Spajalica treću godinu za redom uspješno realizuje volonterski kamp....

Novosti

Dan otvorenih vrata Spajalice

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...