Dan otvorenih vrata Spajalice

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s ciljem promocije svojih aktivnosti i ponude za mlade. Osim upoznavanja mladih sa ponudama koje nudi Spajalica, cilj ovog događaja je također ispitati i istražiti njihove želje kako bi Centar ubuduće znao ponuditi usluge koje su potrebne mladima.

Povodom Dana otvorenih vrata organizirali smo razna predavanja za mlade, ali i za naše najmlađe. Zbog interesovanja za istu temu Emina Trnka ispred Instituta za razvoj mladih KULT, održala je dva predavanja na temu “Rješavanje konflikta dijalogom” za učenike “Četvrte gimnazije Ilidža” i učenike “Prve osnovne škole Ilidža”. Učenici su aktivno učestvovali u predavanjima, kroz igru uloga naučili su zašto i na koji način dolazi do konflikta, te na koji način ga mogu izbjeći.

 

Nismo zaboravili ni naše najmalađe. Povodom Dana planete Zemlje koji se obilježava 22. aprila organizirali smo edukativno kreativnu radionicu za mališane iz vrtića “Amel”. Kao što se vidi na fotografijama naši najmlađi bili su jako kreativni. Kroz igru i zabavu naučili smo koliko je bitno da vodimo računa i čuvamo našu planetu Zemlju.

Sudeći po fotografijama, reakcijama i povratnim informacijama učenika, ali i nastavnika, svi su uživali i izrazili želju da dođu ponovo. Zahvaljujemo se školama, kao i vrtiću koji su prepoznali značaj učešća u ovakvim događajima, jer prepoznaju potrebe svojih učenika i pokušavaju da im pruže znanja i izvan školskog plana i programa.

Hvala vam što ste bili dio današnje priče!

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

DAN OTVORENIH VRATA SPAJALICE: Volontirati ili ne, pitanje je sad?!

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...

Novosti

DAN OTVORENIH VRATA SPAJALICE: Ko ustvari pobjeđuje? prevencija ovisnosti kod mladih

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...

Novosti

DAN OTVORENIH VRATA SPAJALICE: Maloljetnička delikvencija sukob sa zakonom, prevencija i posljedice

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...

Novosti

Svjetski dan vode

U petak 22.3. u našem Centru smo obilježili Svjetski dan vode na...