Rezime aktivnosti za mjesec mart

U toku mjeseca marta u obrazovno razonodnom centru SPAJALICA, kao i svakog mjeseca održavale su se razne aktivnosti za mlade. U SPAJALICI svakog mjeseca možete pronaći neku aktivnost za sebe i upotpuniti svoje slobodno vrijeme na zanimljiv i kreativan način. Evo šta smo sve radili u martu.

Mjesec mart je bio u znaku predavanja. Tema koja je obilježila ovaj mjesec je SAMOPOUZDANJE. U našem centru prof. Vesna održala je dva predavanja na ovu temu. Prvo predavanje bilo je za učenike “Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija dizajna i multimedije”, a drugo za učenike “Četvrte gimnazije Ilidža”. Osim predavanja o samopouzdanju, održano je i predavanje o značaju volonterizma i aktivnizma za zdrav razvoj mladih, ali i stjecanje dragocjenih iskustava. To predavanje održano je za učenike OŠ Mehmed Handžić.

Profesorica Vesna često se u svom dosadašnjem radu susretala sa problemom samopouzdanja mladih. Ona je kroz ova predavanja učenicima objasnila koliko je važno da imamo zdrav odnos prema sebi i svijetu oko nas. Približila im je koliko je bitno da radimo ono što nas ispunjava i da svaki neuspjeh smatramo jednom vrstom uspjeha. Naglasila je koliko je važno upoznati sebe, zavoliti sebe i prihvatiti svoje male nedostatke. Jer samopouzdanje nas čini ugodnijom osobom, prijateljem, saradnikom, partnerom.

Inspektorica Mira Šljivić Lazić ispred PU Ilidža održala je predavanje na temu “Maloljetnička delikvencija i rizična ponašanja mladih” učenicima devetog razreda OŠ “Mehmed Handžić”. Inspektorica Mira je upoznala učenike šta je to maloljetnička delikvencija, kakvi sve oblici postoje, koliko je maloljetnička delikvencija zastupljena kod mladih i na koji način se kažnjava.

Ugostili smo i članove Omladinskog kluba Teslić. U pitanju je bila dvodnevna posjeta omladinskim udruženjima u Sarajevu. Shodno tome izabrali su Spajalicu, jer ih je interesovalo kako mladi u Sarajevu provode svoje slobodno vrijeme, kojim temama se bave, koliko ih zanima volontski rad, kao i da se upoznaju sa radom i razvojem Instituta za razvoj mladih KULT. Našem centru je bilo zadovoljstvo ugostiti mlade ljude i nadamo se da je ovo početak neke buduće suradnje, razmjene volontera i rada na nekim zajedničkim projektima.

Osim, gore pobrojanih aktivnosti Centar je nastavio sa kursem njemačkog jezika, i radionicama Brainobrain akademije. Naši polaznici njemačkog jezika naredni mjesec polažu ispit i nastavljaju dalje na višem nivou. Još nije kasno da im se pridružite.

Pratite naše objave na svim društvenim mrežama, jer u aprilu vas čeka još više zanimljivih tema, predavanja, druženja i aktivnosti. Spajalica vas čeka!

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

KOMUNIKACIJA – šta sve trebamo znati o efektivnoj komunikaciji

Jučer smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade imali priliku da ugostimo...

Novosti

Međunarodni dan porodice

Danas smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica zajedno sa djecom...

Novosti

Kafa sa…Dečki u plavom

Sinoć smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica uživali u druženju...

Novosti

DAN OTVORENIH VRATA SPAJALICE: Volontirati ili ne, pitanje je sad?!

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...