Posjeta Omladinskog kluba Teslić

Za vikend u našem Obrazovno-razonodnom centru Spajalica ugostili smo Omladinsko udruženje iz Teslića. U pitanju je studijsko putovanje Omladinskog kluba iz Teslića koje je odlučilo svoje članove povesti na dvodnevnu posjetu omladinskim udruženjima u Sarajevu.

Između ostalog, odabrali su i došli u Spajalicu da se upoznaju sa radom i razvojem Instituta za razvoj mladih KULT ali i sa projektima i aktivnostima koji se realiziraju u Spajalici. Interesovalo ih je kako mladi u Sarajevu i na Ilidži provode svoje slobodno vrijeme, da li ih interesuje volonterski rad, koje vrste projekata rade i kojim se temama bave. Interesovalo ih je kako se vodi jedan centar za mlade, kakve usluge treba da ima, kakvim prostorom treba da raspolaže. Kroz razgovor s njima dotakli smo se mnogih tema poput volontiranja, omladinskog aktivizma, motivacije, formalnog i neformalnog obrazovanja, slobodnog vremena, očekivanja mladih i očekivanja društva od mladih.

Posjeta je trajala dva sata i mogla je trajati još toliko s obzirom da su mladi bili oduševljeni dočekom, razgovorom i energijom kakvu su zatkeli u Spajalici. Našem centru je također bilo zadovoljstvo ugostiti mlade ljude i nadamo se da je ovo početak neke buduće suradnje, razmjene volontera i rada na nekim zajedničkim projektima.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

PEER EDUCATION: Nesavršenosti demokratije

Nakon uspješno odražene prve radionice na temu “Istraživanje dilema slobode: kretanje granicama...

Novosti

PEER EDUACATION: Istraživanje dilema slobode: kretanje granicama demokratije

Da li za dobrobit društva kao cjeline, nekada moramo da žrtvujemo svoja...

Novosti

Volonterski kamp

Naš Obrazovno-razonodni centar Spajalica treću godinu za redom uspješno realizuje volonterski kamp....

Novosti

Dan otvorenih vrata Spajalice

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...