Posjeta Omladinskog kluba Teslić

Za vikend u našem Obrazovno-razonodnom centru Spajalica ugostili smo Omladinsko udruženje iz Teslića. U pitanju je studijsko putovanje Omladinskog kluba iz Teslića koje je odlučilo svoje članove povesti na dvodnevnu posjetu omladinskim udruženjima u Sarajevu.

Između ostalog, odabrali su i došli u Spajalicu da se upoznaju sa radom i razvojem Instituta za razvoj mladih KULT ali i sa projektima i aktivnostima koji se realiziraju u Spajalici. Interesovalo ih je kako mladi u Sarajevu i na Ilidži provode svoje slobodno vrijeme, da li ih interesuje volonterski rad, koje vrste projekata rade i kojim se temama bave. Interesovalo ih je kako se vodi jedan centar za mlade, kakve usluge treba da ima, kakvim prostorom treba da raspolaže. Kroz razgovor s njima dotakli smo se mnogih tema poput volontiranja, omladinskog aktivizma, motivacije, formalnog i neformalnog obrazovanja, slobodnog vremena, očekivanja mladih i očekivanja društva od mladih.

Posjeta je trajala dva sata i mogla je trajati još toliko s obzirom da su mladi bili oduševljeni dočekom, razgovorom i energijom kakvu su zatkeli u Spajalici. Našem centru je također bilo zadovoljstvo ugostiti mlade ljude i nadamo se da je ovo početak neke buduće suradnje, razmjene volontera i rada na nekim zajedničkim projektima.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

KOMUNIKACIJA – šta sve trebamo znati o efektivnoj komunikaciji

Jučer smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade imali priliku da ugostimo...

Novosti

Međunarodni dan porodice

Danas smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica zajedno sa djecom...

Novosti

Kafa sa…Dečki u plavom

Sinoć smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica uživali u druženju...

Novosti

DAN OTVORENIH VRATA SPAJALICE: Volontirati ili ne, pitanje je sad?!

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...