Posjeta OŠ “Mehmed Handžić”

Danas smo u Spajalici ugostili učenike devetog razreda Osnovne škole “Mehmed Handžić” sa Ilidže. Druženje smo organizirali na inicijativu pedagogice Azre Litrić koja je prepoznala važnost neformalnog obrazovanja i volontiranja za formiranje svestranih ličnosti učenika u ovim godinama.

Učenici su imali priliku saznati mnoštvo informacija o Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA, o aktivnostima koje Centar nudi, o mladim volonterima koji pomažu u radu Centra, ali i o mnogim drugim temama.

Kroz interaktivan razgovor sa prof. Vesnom Filipović razgovarali su o volonterizmu, njegovoj svrhi, benefitima za mlade, benefitima za zajednicu i krajnjem osjećaju svrsishodnosti i ispunjenosti. Razgovaralo se o interesovanjima učenika, hobijima i vannastavnim aktivnostima koje vole i prakticiraju, kao i onima koje bi voljeli da imaju na svojoj općini ili barem u blizini. Učenici i učenice su iznosili svoje stavove i mišljenja o volontiranju, o svojim interesovanjima, iskustvima i planovima za dalje školovanje i studiranje.

Razgovor je potaknuo neke od učenika da razmisle o svojim interesovanjima, svom slobodnom vremenu i načinu kako ga provode. Neki se izrazili interesovanje da se uključe u rad volontera, a skoro svi su izrazili želju da dođu ponovo u posjetu Spajalici na neko naredno druženje i predavanje koje će zasigurno biti realizovano.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

KOMUNIKACIJA – šta sve trebamo znati o efektivnoj komunikaciji

Jučer smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade imali priliku da ugostimo...

Novosti

Međunarodni dan porodice

Danas smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica zajedno sa djecom...

Novosti

Kafa sa…Dečki u plavom

Sinoć smo u našem Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica uživali u druženju...

Novosti

DAN OTVORENIH VRATA SPAJALICE: Volontirati ili ne, pitanje je sad?!

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...