Posjeta OŠ “Mehmed Handžić”

Danas smo u Spajalici ugostili učenike devetog razreda Osnovne škole “Mehmed Handžić” sa Ilidže. Druženje smo organizirali na inicijativu pedagogice Azre Litrić koja je prepoznala važnost neformalnog obrazovanja i volontiranja za formiranje svestranih ličnosti učenika u ovim godinama.

Učenici su imali priliku saznati mnoštvo informacija o Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA, o aktivnostima koje Centar nudi, o mladim volonterima koji pomažu u radu Centra, ali i o mnogim drugim temama.

Kroz interaktivan razgovor sa prof. Vesnom Filipović razgovarali su o volonterizmu, njegovoj svrhi, benefitima za mlade, benefitima za zajednicu i krajnjem osjećaju svrsishodnosti i ispunjenosti. Razgovaralo se o interesovanjima učenika, hobijima i vannastavnim aktivnostima koje vole i prakticiraju, kao i onima koje bi voljeli da imaju na svojoj općini ili barem u blizini. Učenici i učenice su iznosili svoje stavove i mišljenja o volontiranju, o svojim interesovanjima, iskustvima i planovima za dalje školovanje i studiranje.

Razgovor je potaknuo neke od učenika da razmisle o svojim interesovanjima, svom slobodnom vremenu i načinu kako ga provode. Neki se izrazili interesovanje da se uključe u rad volontera, a skoro svi su izrazili želju da dođu ponovo u posjetu Spajalici na neko naredno druženje i predavanje koje će zasigurno biti realizovano.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Novosti

PEER EDUCATION: Nesavršenosti demokratije

Nakon uspješno odražene prve radionice na temu “Istraživanje dilema slobode: kretanje granicama...

Novosti

PEER EDUACATION: Istraživanje dilema slobode: kretanje granicama demokratije

Da li za dobrobit društva kao cjeline, nekada moramo da žrtvujemo svoja...

Novosti

Volonterski kamp

Naš Obrazovno-razonodni centar Spajalica treću godinu za redom uspješno realizuje volonterski kamp....

Novosti

Dan otvorenih vrata Spajalice

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA svake godina organizira “Dan otvorenih vrata” s...